Kommunalrådet Mats Sturesson (c) och Hans-Göran Hansson (mp)
1 av 2
Mats Sturesson (c) och Hans-Göran Hansson (mp), delar av den styrande minoriteten i Hässleholm. Foto: Adam Bergsten/Sveriges Radio
Lena Wallentheim (s) och Per-Åke Purk (v).
2 av 2
Kommunalrådet Lena Wallentheim (s) och Per-Åke Purk (v) på dagens presskonferens. Foto: Adam Bergsten/Sveriges Radio

Styrande minoriteten i Hässleholm går

Mats Sturesson (c): Vi avsäger oss presidieposterna
4:06 min

I dag meddelade den styrande röd-gröna minoriteten i Hässleholms kommun att man verkligen kommer att ställa sina platser till förfogande.

- Det är omöjligt för oss att regera med alliansens budget, skillnaderna mot vår budget är helt enkelt för stora, menar Mats Sturesson (c), ett av två kommunalråd. Faller vår budget så kan vi naturligtvis inte sitta kvar och styra.

När kommunfullmäktige sammanträder en extra gång 23 januari kommer minoritetspartierna s, mp och c att avsäga sina presidieuppdrag (ordförandeposter och vice ordförandeposter) i nämnderna, enligt Sturesson.

- Är det så att inte en formell majoritet presenteras och det är samma budget som gäller, då kommer vi att lämna in våra avsägningar på våra presidieposter. Är det så att en formell majoritet presenteras, träder kommunallagen in blir det omval på samtliga poster för att representera den nya majoriteten, säger Mats Sturesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".