Så här kan bostäderna i Hammar byggas.
Så här kan bostäderna i Hammar byggas. Foto: Kristianstads kommun

Klart vilka som bygger bostäder i nya stadsdelen

Nu är det klart vilka som ska bygga de nya bostäderna i stadsdelen Hammar, i Kristianstad. Planen innehåller cirka 400 nya hem, men kommunen vill se fler.

Byggandet av den nya stora shoppinggallerian C4 shopping i Hammar i Kristianstad pågår. Samtidigt planerar Kristianstad kommun för ett helt nytt bostadsområde i anslutning till C4 shopping.

Nu är det klart vilka sju företag som får bygga bostäderna; SHH Bostad AB i samarbete med NCC Building, Hem 1, GBJ Bygg, AB Kristianstadsbyggen, Brinova, C FAST och K-fastigheter. Det här berättar Kristianstad kommun i ett pressmeddelande idag.

Det här är det största bostadsområdet i Kristianstad sedan Österäng byggdes. Det är positivt att intresset har varit så starkt, både bland väletablerade byggföretag i trakten och bland nya aktörer för vårt område. Resultatet ser ut att bli en bra blandning,

Byggstart kan ske hösten 2017, och de nuvarande planerna som byggbolagen innehåller 400 bostäder. Men Kristianstad kommun vill ha fler i området och kommer därför inleda en dialog med byggherrarna om detta i början av nästa år, då man också ska komma överens om en tidsplan och en etappindelning för det omfattande bygget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".