Turistinformatör Emely Billinger, turismstrateg Marie Wetterqvist och kultur- och fritidschefen Reia Collberg i Osby kommun.
Turistinformatör Emely Billinger, turismstrateg Marie Wetterqvist och kultur- och fritidschefen Reia Collberg i Osby kommun. Foto: Jeanette Thelander/Sveriges Radio

Turistbyrån försvinner i Osby

Kultur- och fritidschefen: Vi vill nå fler turister!
0:52 min

Från och med lillejulafton, 23 december, försvinner turistbyrån i Osby från stationen.

Den hjälp som man tidigare haft där, får man nu i stället gå till biblioteket för att få.

Marie Wetterqvist är turism-strateg i Osby och hon poängterar att det inte handlar om att lägga ner turismservicen. På biblioteket kommer det exempelvis att finnas turistinformation och detsamma gäller också andra platser i kommunen, till exempel Svarta Bergen och campingen.

Reia Collberg som är kultur- och fritidschef i Osby kommun berättar att det faktum att turistbyrån nu försvinner från tågstationen beror på att turister i dag har annorlunda vanor än tidigare.

- Vi vill nå fler turister och det gör vi genom digitala kanaler och genom att fördela turism-servicen på fler platser, menar hon.

- Det är ju inte så att man bara dimper ner på en plats, tillägger Marie Wetterqvist. I dag är de flesta turister välinformerade redan när de kommer. De har kollat upp platser de vill besöka och aktiviteter som de vill ägna sig åt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".