Andreas Andersson
Andreas Andersson i Charles Darwins plommonstop framför Alexander Graham Bells telefonväxel. Foto: Jeanette Thelander/Sveriges Radio

Maskerad lärare lyfter eleverna

Andreas Andersson: Det blev jordbävning i klassrummet
8:38 min

Charles Darwin i plommonstop eller Alexander Graham Bell som visar upp sin telefonväxel? Sista veckan före jul överraskar läraren Andreas Andersson na elever.

Andreas Andersson jobbar som no- och mattelärare på Axonaskolan i Tollarp.

Han har en speciell jultradition med sina elever... under en vecka inför julen klär han nämligen ut sig till historiska personer, företrädesvis vetenskapsmän och forskare.

- Einstein hade en rejäl show i aulan förra året med rykande, flytande kväve och annat spektakulärt, men det var inte det eleverna uppskattade mest, berättar Andreas.

I stället gillade ungdomarna att själva få vara med och delta i experiment, som det där man försöker återskapa evolutionen i klassrummet med hjälp av ätande fåglar i olika utföranden. Men ibland inträffar också katastrofer, det kan till exempel bli jordbävning på Galapagosöarna...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".