MALMÖ 2014-05-24 Lugis Jakob Wickman Modigh under handbollsfinalen mellan Alingsås HK och Lugi i Malmö Arena. Foto Drago Prvulovic / TT
Lugis Jakob Wickman. Foto: Drago Prvulovic / TT

Lugi kan bli av med sitt poängavdrag

Förra månaden blev Lugi av med tre poäng i handbollsligan efter att ha spelat med en oregistrerade spelare. Men nu får de tillbaka sina poäng efter beslut i Riksidrottsnämnden.

Trots att målvakten Josip Cavars övergång missats att registreras hos det svenska handbollsförbundet använde Lugi honom i flera matcher under hösten.

När det uppdagades gjordes en anmälan till det svenska handbollsförbundet, som beslöt att frånta laget segrarna mot Alingsås och Sävehof. De matcherna skrevs i stället till 10–0 till Lugis motståndare.

Beslutet överklagades dock till Riksidrottsnämnden (Rin), som nu har gett Lugi rätt.

"Riksidrottsnämnden konstaterar att Tävlingskommittén har anfört att en tjänsteman hos förbundet muntligen gjort en anmälan mot Josip Cavars deltagande i tävlingsmatcher till Tävlingskommittén den 11 november 2016", skriver Rin i sitt beslut, som Kvällsposten tagit del av, och fortsätter:

"Riksidrottsnämnden finner att det på grund av det ovan anförda har förekommit ett grovt formfel vid handläggningen av ärendet och det överklagade beslutet är följaktligen fattat i strid med gällande regler".

Därmed lär handbollsligans tabell åter räknas om. Om Lugi får tillbaka sina fyra poäng går de åter upp i serieledning.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".