Musikpaviljongen i Hässleholm
Musikpaviljongen i Hässleholm Foto: Adam Bergsten/Sveriges Radio

Paviljongflytten i Hässleholm fick klartecken

Under onsdagsförmiddagen fattade tekniska nämnden i Hässleholm beslut att anta anbudet om flytt av paviljongen på T4-området.

Men det var en oenig nämnd som fattade beslutet. De beslutsfattande representanterna för de rödgröna, S (Benny Petersson, Pia Litbo, Agneta Söderberg) , V (Per-Åke Purk), C (Lars Olsson) och MP (Ronny Ebbesson), röstade samtliga för att anta anbudet. M (Andreas Novotny) och SD (Ulf Berggren, Michael Strömberg, Jonny Dolkov), däremot, röstade nej.

KD:s representant, Arne Dahlström, avstod från att delta i beslutet och skriver i en protokollsanteckning att KD inte är emot en flytt av paviljongen, men att kostnaden blivit högre än vad som uppfattats från början.

Liberalernas representant, Sievert Aronsson, deltog som ersättare i nämnden och fick därmed inte delta i beslutet, men lämnade en protokollsanteckning. Där klargörs att L:s ståndpunkt är att en flytt av paviljongen blir "alldeles för kostsamt" och att man därför vill att paviljongen blir kvar på sin nuvarande plats.

Beslutet att anta anbudet från entreprenören innebär också att Hässleholms kommun godkänner projektbudgeten och att entreprenören i och med onsdagens beslut har fått starttillstånd för arbetet med att flytta paviljongen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".