Agatha Fältström är prinsessa och före detta programledare i Nigeria.
Agatha Fältström är prinsessa och före detta programledare i Nigeria. Foto: Karin Bengtsson/Sveriges Radio.
Eftermiddag med Karin Bengtsson

Hon är prinsessa i Nigeria

Agatha Fältström: Folk undrar om jag är en riktig prinsessa
8:19 min

Agatha Fältström heter egentligen Princess Agatha Fältström. Hon är prinsessa i Nigeria och före detta programledare, men lever numera familjeliv i Bjärnum.

– Min morfar är kung och min mamma är prinsessa. Så hemma är vi den kungliga familjen. Men vi har många kungar, varje område har sin egen kung, säger Agatha Fältström.

Vid 17 års ålder blev Agatha också radio- och tv-programledare. Hon beskriver att hon tittade på nyheterna på tv och tänkte att hon också ville jobba där. 

– Jag gick jag till radiohuset och sa att jag ville träffa chefen. Och så sa jag att jag ville bli programledare,

Och så blev det. Agatha Fältström jobbade som programledare och producent i flera år, ända tills att hon träffade sin stora kärlek Anders. Hon var i Danmark, för att studera tv-produktion. Och redan på flygplatsen mötte hon honom. Anders var en vän till Agathas syster, som kom för att lämna en jacka och lakan till Agatha.

– Men det var inte "love at first sight", säger Agatha.

Och det var inte heller självklart för Agatha att hon skulle flytta till Sverige och Bjärnum. Hon gav det ett år, för att testa, men trivdes så bra att hon bestämde sig för att stanna. Och livet i Bjärnum skiljer sig mycket, från det hon levde i Nigeria.

– Jättemycket. Där var jag alltid upptagen med mina radio- och tv-program. Här är det lugnt. Där kunde jag alltid ringa till kompisar, men här vill alla hem direkt efter jobbet, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".