Brandbil i Kristianstad.
1 av 2
Brandbil i Kristianstad. Foto: Arkivbild Sveriges Radio
Anders Pålsson, brandingenjör på räddningstjänsten i Kristianstad.
2 av 2
Anders Pålsson, brandingenjör på räddningstjänsten i Kristianstad. Foto: Ari Korzeniowski/Sveriges Radio

Räddningstjänsten orolig efter fyrverkeriattack

Räddningstjänsten: Våra insatser kan bli fördröjda
0:48 min

Ett 30-tal ungdomar sköt raketer och smällde smällare mot räddningstjänstens personal som fick avbryta släckningen av en containerbrand på Gamlegården i Kristianstad på torsdagskvällen.

Räddningstjänsten larmades till en brand i en container på Gamlegården i Kristianstad strax före klockan 21 på torsdagskvällen, en brand som sannolikt orsakats av en fyrverkeripjäs i containern.

På plats möttes räddningstjänstens personal av ett 30-tal ungdomar, som sköt raketer mot brandmännen och smällde smällare alldeles intill dem.

- De upplevde att raketerna smällde just intill dem. När det händer är det ju inte möjligt att göra jobbet,

Räddningstjänsten fick assistans av polis på plats under torsdagskvällens incident och lyckades ändå släcka branden i containern. Sen åkte man skyndsamt därifrån, berättar Anders Pålsson.

Anders Pålsson är orolig att händelsen kommer att få konsekvenser, som längre utryckningstider till området om Räddningstjänsten ska behöva oroa sig över ytterligare raketattacker.

- Det hindrar ju oss eftersom vi måste vara fler bilar, och uppträda tillsammans med polisen. Vår insats blir fördröjd, eftersom vi kanske måste vänta på polisen som kan vara ute på annat. Det drabbar ju ytterst människorna i området som ringer till oss om det är någon slags nödsituation,

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".