Emely Billinger och Marie Wetterqvist.
Emily Billinger och Marie Wetterqvist. Foto: Jeanette Thelander/Sveriges Radio

Osby drar igång Jojo-skola

Turistinformatör: Har många ovana resenärer
0:57 min

I Osby finns många ovana resenärer som inte vet hur Skånetrafikens biljettsystem fungerar. Därför drar nu Osby kommun igång en Jojo-skola med hjälp till självhjälp.

Tidigare har turistbyrån i Osby legat i stationshuset och där har funnits personal på plats som har kunnat hjälpa de ovana tillrätta.

Men nu har turistbyrån tagit ny form och lämnat stationshuset. För att kunna ge handfast hjälp till de ovana resenärerna så att de ska  komma in i Skånetrafikens biljettsystem, med Jojo-kort och annat, satsar därför Osby kommun på en Jojo-skola. Exakt tidpunkt är inte fastställd, men man räknar med att kunna dra igång i början av året.

- Alla är välkomna att bekanta sig med systemet, säger Osbys turismstrateg, Marie Wetterqvist. I Jojo-skolan kommer man att få både information och träning i praktiska moment. Och skulle man glömma, så får man även med sig en manual hem som man kan plocka fram vid behov.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".