Henrik Fröberg
Henrik Fröberg om planerna att smycka Kristianstad orange. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio

Intensiva dagar på Kristianstad Arena

Kristianstad Arenas VD: 1400 ätande på golvet, det är häftigt
2:30 min

Under trettondagshelgen är Kristianstad Arena så fullbokad den kan bli. Mellan två handbollsmatcher kläms det in både Lasse Stefanz och fotbollscup.

Det nya året rivstartar i Kristianstad när fyra olika arrangemang kommer att hållas på lika många dagar i arenan. En seriematch i damernas hösta handbollsserie SHE drar igång händelserna på onsdagen. Därefter trängs, dagarna efter varandra, 50-årsjubilerande Lasse Stefanz med Kristianstads Fotbollsallians cup och en landskamp i handboll mellan Sverige och Norge. Den senare är lite extra speciell enligt Henrik Fröberg som är VD för Kristianstad Arena.

– Det är också superkul. Det är en del gamla norska IFK-Kristianstadspelare som kommer hem,

Spektakulärt blir det också när dansbandet Lasse Stefanz firar sitt 50-årsjubileum i arenan. Det som till vardags är en handbollsplan kommer för kvällen att förvandlas till festlokal med matbord och dansgolv. När dansbandsfesten är slut klockan 1 på fredagsnatten väntar några intensiva timmar för de vaktmästare som ska städa undan varje spår av 50-årsfest inför finalen i Kristianstad Fotbollsallians cup.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".