Förmiddag med Helene Persson

När Jöback blev sjuk klev John Martin in i huvudrollen

2:42 min

Äntligen fick Eslövssonen John Martin Bengtsson göra sin drömroll som fantomen i Phantom of the Opera. Men det krävdes att Peter Jöback skulle få ont i halsen.

John Martin Bengtsson är född i Eslöv, utbildad vid Heleneholms gymnasium i Malmö och på scenerna i Växjö, där han spelat många stora roller. Har har också stått på scen i Köpenhamn, där han spelat i Les Misérables och i Wicked. På senare år har John Martin varit en i trion Eclipse, en grupp i samma genre som Il Divo.

I höstas stod det klart efter en tuff audition att kontraktet var klart. John Martin hade fått flera olika småroller i ensemblen men också rollerna som understudy både till Raoul (greven) och Fantomen själv i hans favoritmusikal "Phantom of the Opera"

Det har varit en dröm för mig väldigt länge. Jag har försökt förr men det har aldrig riktigt passat. Huvudrollen var upptagen av Peter Jöback, så jag siktade in mig på att bli reserv och jag lyckades med det.

Peter fick bakterier på stämbanden vilket gjorde att mitt under föreställningen i onsdags blev John Martin inkallad till sminket för att förbereda sig som Fantomen, en sminkning som tar en timme.

Andra akten gjordes med John Martin i huvudrollen och publiken var oerhört nöjd och vänlig. Fyra föreställningar till gjordes utan Peter som sedan i söndags är tillbaka i sin Fantomenmask igen.