Snöbild över landskap och väg.
1 av 2
Halka och dålig sikt. Foto: Ari Korzeniowski/Sveriges Radio
Skrapa ruta.
2 av 2
Skrapa ruta. Foto: Wivan-Kristina Sandberg/Sveriges Radio.

Avåkningar och förseningar i morgontrafiken

Caroline Weidbo: Mellan 1 och 4 minusgrader och måttlig vind
1:29 min

Det är fortsatt besvärligt i trafiken på många håll i Skåne under torsdagsmorgonen, med avåkningar, förseningar i Skånetrafikens busstrafik och inställda skolskjutsar i mellanskåne.

Det finns all anledning att ta det försiktigt i den skånska trafiken även under torsdagsmorgonen, och ha extra god tid på sig. Skåningarna möts av mycket snö och på många håll besvärligt väglag.

Bland annat har det varit flera avåkningar på väg 19, dels mellan Degeberga och Everöd och dels vid Brösarps backar.

- Det står två stora lastbilar i diket på varje sida av vägen, men det går att ta sig förbi, 

I Hörby, Höör och Eslövs kommuner har man ställt in skolbussarna under morgonen. Och Skånetrafiken har förseningar i busstrafiken på många håll.

Samtidigt är tågtrafiken drabbat av ett växelfel som gör att det är förseningar mellan Hässleholm och Malmö under torsdagsmorgonen.

- Vinden kommer att tillta under seneftermiddagen och kvällen och det gör att den lätta snön driver omkring igen, så det är risk för lokala snödrev, säger Caroline Weidbo på SMHI.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".