L-ordförande kritisk till SD-samarbetet i Hässleholm

1:16 min

Det är inte bara Liberalernas partiledare Jan Björklund som är kritisk till det nya politiska styret i Hässleholm. Han får medhåll av partikollegan Christer Nylander.

Alla inom alliansen är inte helt nöjda med den nya politiska lösningen i Hässleholm. Under fullmäktigemötet på måndagen valde en av liberalerna, John Bruun, att lämna rummet.

Kristianstadsbon Christer Nylander är Liberalernas Skåneordförande och även Liberalernas gruppledare i riksdagen. Han gillar inte alls att Alliansen och därmed Liberalerna gör sig beroende av Sverigedemokraterna i Hässleholm.
- Vill man ha konflikt och kaos så kan man samarbeta med Sverigedemokraterna. Vi har en rad utmaningar att lösa och deras politik leder åt rakt motsatt håll, säger Nylander.

Christer Nylander säger att han inser att Hässleholm är svårstyrt politiskt och att han nu ska prata med sina partikollegor i Hässleholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista