Ishockey

Inget ändrat resultat efter Nybros protest

0:32 min

Efter misshandeln av en supporter vid matchen mot KIK har Nybro lämnat in en protest och bland annat har krävt att de ska tilldömas segern. Men förbundet låter Kristianstad behålla segern.

- Det här har inte påverkat matchen, säger Mikael Haglund som är ordförande för Ishockeyförbundets tävlingsnämnd.

Det var i samband med matchen i Kristianstad i lördags som en Nybrosupporter misshandlades svårt. Nybro lämnade in en protsest till förbundet där de bland annat krävde att de skulle tilldömas segern i matchen, som slutade 5-4 till Kristianstad. Men så kommer det alltså inte att bli.

Tävlingsnämnden kommer att ta upp protesten på sitt ordinarie möte på onsdag, och då kan det bli fråga om t ex böter eller att spela för tomma läktare för Kristianstadslaget.

- Vi har begärt in yttranden från Kristianstad och från domaren, säger Mikael Haglund. Visar det sig att de inte har följt reglementet så blir det en påföljd, men det kan också vara så att det visar sig att klubben har gjort allt rätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista