KIK
KIK tackar publiken efter matchen mot Vimmerby Foto: Glenn Göransson
ISHOCKEY

KIK till allsvenska kvalserien

Mats Lusth: Slutspel, playoff eller vad som helst, jag älskar det.
2:01 min

Kristianstad IK är klara för kvalserien till allsvenskan efter vinst med 5-2 mot Vimmerby i playoff 3.

Efter en skakig inledning tog sig KIK samman och kunde efter säker defensiv och effektivt anfallspel till slut slå tillbaka Vimmerby med klara 5-2 och därmed 2-0 i matchserien - precis som i playoff 2. Fredrik Hansson inledde målskyttet i den första perioden och spädde även på direkt i inledningen i den andra. Kalle Östmans reducering gav Vimmerby tillfällig energi men Sebastian Magnussons styrning till 3-1 fem minuter senare grusade bortalagets hopp. KIK hade full kontroll på matchen och vann även skottstatistiken med 40-30 till slut.

- Otroligt skönt att slippa spela i morgon. Slutspel, playoff eller vad som helst, det här älskar jag, sa Mats Lusth efter presskonferensen.

KIK är nu klara för kvalserien till allsvenskan. Matcherna lottas nu på söndag och 10 heta bataljer väntar - med storlag som bland annat Västerås och Södertälje, något att bita i för Kristianstad.

Det här är det roligaste av de elva månader vi håller på. Slutspel, playoff eller vad som helst - det här älskar jag.

Mats Lusth

MATCHFAKTA

KIK-Vimmerby 5-2 (1-0, 2-1, 2-1)

Målskyttar KIK: Fredrik Hansson 2, Sebastian Magnusson, Erik Blomqvist, Malte Sjögren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".