Man med skägg som tittar rakt in i kameran.
Niclas Almström är fruktansvärt besviken över dagens beslut från Bordtennisförbundet. Foto: Privat
Österlen

Österlens pingiscoach rasar efter nedflyttningsbeskedet

Österlencoachen: Jag förstår inte hur regelkommittén tänker.
3:00 min

Österlens bordtennisklubb ser ut att åka ur pingisligan, bordtennisens högsta liga, efter dagens besked från Bordtennisförbundet.
– Det är ett helt horribelt beslut, säger Niclas Almström, coach i Österlen BTK.

Österlen BTK förlorade den avgörande matchen mot Halmstad på måndagskvällen, men valde att överklaga matchen till Bordtennisförbundets regelkommitté eftersom Halmstad använt två icke-EU-spelare fast man bara får använda en.

Under tisdagen har regelkommittén valt att avslå överklagandet med motiveringen att det skulle drabba tredje part för hårt, i det här fallet Kävlinge som skulle åka ur ligan om Österlen fick segern och poängen från gårdagens match.

– Jag fattar inte hur de kunde fatta det här beslutet. Tredje part blir ju alltid lidande. I det här fall blir det vi, säger en mycket upprörd Niclas Almström som är coach i Österlen BTK.

Niclas Almström förstår inte varför det finns en regelkommitté om den inte ser till att regler följs.

– I morgon har vi ett extra styrelsemöte och jag förutsätter att vi kommer att överklaga beslutet till nästa instans, Riksidrottsförbundet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".