Tingsrätten besökte tunnelbygget

BÅSTAD. Tingsrätten besökte i dag på plats tågtunnelbygget i Hallandsåsen. Det var ett led i den pågående rättegången mot Banverket och tre tidigare chefer där. De är åtalade för att ha dränerat åsen på för mycket grundvatten i samband med tunnelbygget.

Advokat Leif Silbersky, som försvarar en av cheferna, var en av dem som begärt att tingsrätten skulle besöka tunnlarna. - När man sitter i en rättssal är det viktigt att alla har en riktig bild av hur det ser ut på plats. Jag vill att både rättens nämnd och ordförande ska få se vad det är vi pratar om. Överåklagare Krister Waern tyckte däremot att värdet av dagens syn i tunnlarna var högst begränsat. - Vi fick se hur det ser ut i tunnlarna i dag. Synen säger ingenting om hur det såg ut i tunnlarna under den tid som omfattas av åtalet. Rättegången mot Banverket och de tre tidigare cheferna fortsätter på tisdag i nästa vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".