Hässleholm

Ulf Erlandsson (SD) tog emot 160 000 kronor för mycket i ersättning

Ulf Erlandsson: Det ska smutskastas mer om mig
4:57 min

Sverigedemokraten Ulf Erlandsson är i hetluften igen efter att det avslöjats att han felaktigt tagit emot ersättningar från Hässleholms kommun.
– Det är fem-sex år sedan och jag har gjort rätt, säger han.

Det handlar om ersättningar som betalats ut under 2011-2013, och totalt cirka 160 000 kronor över de tre åren. Ersättningar för förlorad arbetsinkomst på grund av sitt politiska uppdrag i Hässleholms kommun. Det avslöjade SVT Skåne på onsdagen.

- Det är ett ärende som är fem, sex år gammalt och jag har inte fått något återbetalningskrav från kommunen, säger Ulf Erlandsson till P4 Kristianstad.

Han menar i stället att det handlar om brister i reglementet och att han inte gjort något fel. Han ser den här granskningen som en följd av att han är sverigedemokrat.

Handlar det inte om att du blivit kommunalråd? Oavsett partifärg.

– Det kan man också tvista om, svarar Ulf Erlandsson som är den förste sverigedemokrat som valts till kommunalråd i Sverige.

Strax efter att han valdes till kommunalråd avslöjade Expo att Ulf Erlandsson delat rasistiska texter på Facebook.

Relaterat

Mer om Hässleholmspolitiken

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".