Österlen BTK överklagar förbundets beslut

Österlens BTK protesterade mot Halmstad BTK:s regelbrott i ligaavslutningen häromdagen. Protesten avslogs av förbundet och nu har skåningarna beslutat överklaga förbundets beslut.

Österlens Bordtennisklubb överklagar Svenska bordtennisförbundets beslut om att inte straffa Halmstad BTK för ett regelbrott Hbtk begick i en match mot Österlen.

Det beslutades på ett styrelsemöte klubben hade under onsdagskvällen.

– För oss är regeltolkningen helt solklar. Givetvis påverkar det tredje part på ett olyckligt sätt, men om känslor och förmildrande omständigheter ska styra behövs knappast ett reglemente, säger Peter Johansson, ordförande i Österlen BTK, till P4 Halland.

-Regler är till för att följas och därför väljer vi att överklaga TRK:s beslut, Peter Johansson.

Halmstad bröt mot reglerna i vinstmatchen häromdagen mot Österlen, genom att laget hade med två icke Eu-spelare i sin laguppställning.

Österlen, som i och med förlusten åker ur högsta serien i bordtennis, valde att lämna in en protest mot detta, eftersom en fällning skulle innebära att Österlen tilldelas segern, glider förbi Kävlinge i tabellen och istället hamnar på en kvalplats.

För Halmstad skulle en fällning i praktiken inte innebära någonting tabellmässigt.

Men Svenska bordtennisförbundets tävlings- och regelkommitté beslöt att inte straffa HBTK, och Österlen ska nu alltså överklaga det beslutet till Svenska bordtennisförbundets styrelse.

Får klubben avslag även där så finns möjlighet att överklaga det vidare till Riksidrottsnämnden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista