Malmöjubel efter 2-3 reduceringen av Mathias Tjärnqvist
Malmös Mathias Tjärnqvist med målvrål Foto: Emil Langvad/TT

Malmö svingade hem en magisk vändning

Referat: Malmös övertidsavgörande
0:46 min

Malmö vände ett 3-0-underläge till 3-3 mot Växjö. På övertiden som följde kopplade man sedan greppet om kvartsfinalserien mot seriesegraren. Avgörandet? Ett viljemål med golfinfluenser.

Nio minuter in i förlängningen fick Andreas Thuresson läget för Malmö. Han sneddade in till höger om Växjökassen och fick iväg ett avslut. Målvakten släppte retur, vilket fick Thuresson att vrida sin kropp runt sin försvare, och nå pucken med en klubbrörelse som liknade en golfsving. Träffen för Thuresson blev perfekt och pucken dundrade i mål i hög fart. 

Målet videogranskades på grund av att målburen rubbades, men godkändes efter några minuter och de 9 209 åskådarna i Malmö, fullsatt, trodde knappt sina ögon - en magisk vändning var fullbordad.

Frederik Storm, Mathias Tjärnqvist och Robin Alvarez stod för varsitt mål för Malmö i den tredje perioden, vilket föranledde förlängningen. Malmö har nu guldtippade Växjö i brygga, bara en seger till krävs för att Malmö ska gå vidare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".