Hässleholm

Ulf Erlandsson kallar granskningen för smutskastning

2:18 min

Nu kommer nya uppgifter om Ulf Erlandssons och hans företagande. På sin miljöfarliga industrifastighet sägs det bo människor och han sålde sitt konkursmässiga företag till en kriminell narkotikamissbrukare.

På torsdagen berättade vi att SVT Skåne rapporterade att Ulf Erlandsson (SD), kommunalråd i Hässleholm, begärt för mycket pengar i ersättning för förlorad inkomst när han varit på politiska möten.

I dag rapporterar Svt Skåne att Ulf Erlandsson också ska äga det gamla gjuteriet i Hästveda - en miljöfarlig industrifastighet där det bland annat ska bo människor, trots att det strider mot bygglovet.

Erlandsson ska också, enligt SVT, ha sålt sitt konkursmässiga företag till en kriminell narkotikamissbrukare för 5000 kronor. Konkursförvaltaren säger till SVT att det "känns uppenbart att man har anlitat målvakter."

– Det är helt, helt fel, säger Ulf Erlandsson till P4 Kristianstad och fortsätter:

– Jag kan inte lastas för en konkurs som inte är min.

Men de felaktiga ersättningarna du fått - du har inte tänkt betala tillbaka?

– Det här är redan klart, jag är inte återbetalningsskyldig, säger han.

Ulf Erlandsson menar att allt handlar om grov smutskastning som beror på att han precis blivit första sverigedemokratiska kommunalråd.

– Det är klart att det är besvärande för mig och för partiet, men jag har min grupp bakom mig liksom partiledningen, säger Ulf Erlandsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista