Manal Masri i Brev till en seriemördare. Foto: TriArt.
Manal Masri i Brev till en seriemördare. Foto: Foto: TriArt.
Malmö

Brev till en seriemördare - en film om jakten på sanningen

"Det här är inte bara min familjs historia, det är alla andra offers historia"
2:13 min

Den 28:e november 2006 - sköts den då 16-årige Kamal Masri ner på en gata i Malmö. Fem skott. Först på avstånd sen på närmare håll. Manal Masri, Kamals storasyster har försökt ta reda på vad det var som egentligen hände.

Brev till en seriemördare handlar om en familj i Malmö. För elva år sedan var de en trebarnsfamilj , en son och två döttrar, men så blir sonen skjuten. Brev till en seriemördare är filmen som går bakom rubrikerna på varje familjs största skräck.

– Det var en stor utmaning att göra den här, att se mina familjemedlemar vara karaktärer i min egen film, säger filmdebutanten Manal Masri.

Under tiden som Manal filmade så var hon inte varit säker på om det verkligen skulle bli en film som skulle visas för folk.

– Det är ju en sån extrem känslomässig process, med mycket starka känslor. Jag tänkte ofta "Vågar jag göra så här? Vågar jag filma så här?", säger hon

Hon säger att det har varit en känslosam process för hela familjen, men mycket känslor fram och tillbaka.

– När det väl blev klart att det skulle bli en film som skulle ges ut, var det väldigt viktigt för mig att hela familjen var enad.

Hon säger att hon gjorde filmen för att hon tyckte att offrets perspektiv ofta saknas. Att det alltid fokuseras mer på förövaren än på offret.

– Alla vill alltid veta vem förövaren är och förövaren får stort medialt utrymme men vad händer med familjerna? Det tycker jag är mer intressant att veta, säger Manal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".