Bromölla

Idrottshallen och området behöver 4,9 miljoner

0:39 min

Bromöllas kommunfullmäktige ska ta ställning till om bolaget som driver den nya hallen och området omkring ska få ett bidrag på 4,9 miljoner.

Bromölla Fritidscenter AB, bolaget som står för driften av den nybyggda idrottshallen i Bromölla ansöker om driftsbidrag på 4,9 miljoner kronor för 2017.

Fullmäktige ska besluta i frågan under sitt sammanträde under måndagskvällen och föreslås av kommunstyrelsen att bevilja bidraget, men med tillägget att bolaget uppmanas att aktivt söka öka intäkterna för att minska driftsbidragets storlek.

När kommunstyrelsen skulle fatta beslut reserverade sig det lokala partiet Alternativet, och menade att 4,9 miljoner är ett för stort bidrag.

– Driftsbidraget är baserat på det prognosticerade underskottet, sägerHenrik Bergkvist, VD för Bromölla Fritidscenter och han säger vidare:

– Delvis beror det på att verksamheten precis kommit igång, delvis på att det inte längre enbart är en hall, utan att verksamheten blivit mycket större med bland annat padelbanor, konstgräsplan och skatepark.

– Det som nu finns på Ivöstrandsområdet är så mycket mer än idrottshallen, som det ursprungligen handlade om, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista