Hässleholm

SD-partiledningen kräver Erlandssons avgång

Nu kräver Sverigedemokraternas partiledning att Hässleholms kommunalråd Ulf Erlandsson lämnar sin post. De senaste avslöjandena blev för mycket.

Det är partisekreteraren Richard Jomshof som lämnade beskedet till Patrik Jönsson, tidigare gruppledare för SD i Hässleholm och regionråd i Skåne.

- Jag tyckte det var sorgligt, men att det är den enda lösningen. Det blev besvärande för partiet, säger Patrik Jönsson.

Jönsson säger att det handlar både om de första avslöjandena från Expo om att Ulf Erlandsson hade delat rasistiska länkar, bland annat från Fria Tider, på facebook. Men sen dess har det kommit fler och fler saker upp på bordet. Bland annat att Erlandsson hade begärt för mycket ersättning för förlorad arbetsinkomst när han varit politiskt aktiv, och nu idag kom Svt Skåne med uppgifter om oegentligheter i samband med Erlandssons företag och en fastighet som han äger.

- Vid den första händelsen, med många delningar från Fria Tider så var det sagt att man kan göra misstag, men nu har det bara lagts på. Det är svårt för oss att vara trovärdiga utåt, säger Patrik Jönsson.

Han säger att han förväntar sig att Ulf Erlandsson lämnar in sin avsägelse innan kommunfullmäktiges möte på måndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista