Ulrika Tollgren (S) är ny ordförande för barn- och utbildningsnämnden i Kristianstad.
Ulrika Tollgren (S) är ny ordförande för barn- och utbildningsnämnden i Kristianstad. Foto: Jerker Hagman/Sveriges Radio
Kristianstad

Här är skolan och barnomsorgens nya bas

Ulrika Tollgren (S): Det är det finaste förtroende man kan få
6:17 min

Hon basar över 3000 anställda, skolgången för alla barn och en ekonomi på runt två miljarder kronor. Ulrika Tollgren blev oväntat ny bun-ordförande.

När Kristianstads socialdemokratiska arbetarekommun hade medlemsmöte på måndagskvällen valdes Anders Tell som planerat till ny gruppledare.

Det som inte var planerat var att Ulrika Tollgren valdes till ny ordförande för barn- och utbildningsnämnden. Uppdraget som ordförande i Kristianstads största nämnd gick till henne i stället för till valberedningens kandidat Emma Bruce, som tackade nej till platsen.

– Det är det finaste förtroende man kan få, säger Urika Tollgren (S).

P4 Kristianstads Jenny Sandgren, programledare i Förmiddag, intervjuade barn- och utbildningsnämndens nya ordförande Ulrika Tollgren. Hör hela intervjun genom att klicka på ljudfilen ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".