Hanna Asplund Andersson, Ella Kronqvist, Zara Lesage Olsson, Kristinas Svanström, Maja Bengtsson och Cheryl McMinn brinner alla för språk.
Hanna Asplund Andersson, Ella Kronqvist, Zara Lesage Olsson, Kristinas Svanström, Maja Bengtsson och Cheryl McMinn brinner alla för språk. Foto: Marie Sandgren/Sveriges Radio
HÄSSLEHOLM

Engelska skolan bäst i tyska och franska?

Elev: "Man får göra sitt bästa"
1:42 min

Onsdag och torsdag denna vecka tävlar elever från högstadiet på Engelska skolan i Hässleholm i riksfinalerna i tyska och svenska.

De har redan vunnit de regionala finalerna. Och är en aning nervösa för riksfinalerna senare i veckan. Tävlingen är som ett svårt prov med ett 80-tal frågor och på tid. Lite som ett svårt prov helt enkelt. Så hur kan det komma sig att de är så bra på språk?

– Bra lärare, säger Maja Bengtsson som förklaring.

Franskläraren Kristina Svanström pekar också på att en internationell skola som Engelska skolan där mycket av undervisningen är på engelska lockar elever som verkligen gillar språk. Och att elevernas engagemang ger resultat.

Är lärarna nervösa då?

– Värre än eleverna, bekänner tyskläraren Cheryl McMinn

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".