Filip Petersson, KIK
1 av 2
Nöjd och glad. Filip Petersson och hans KIK vann över Visby med 6-3 och klättrar i tabellen. Foto: Glenn Göransson
Eric Backman, KIK
2 av 2
Rörigt framför Visbys kasse när Eric Backman (till vänster) åkte på en ordentlig propp. Lagkamraterna i KIK backade upp Backman direkt. Foto: Glenn Göransson
ISHOCKEY kval till allsvenskan

KIK vinner och är just nu i Allsvenskan

Filip Petersson: För många av oss är det första gången så det gäller att njuta.
1:24 min

KIK vann över Visby/Roma med 6-3 och klättrar därmed upp över strecket som betyder Allsvenskan till hösten - men - sju tuffa matcher återstår.

KIK bjöd inte på samma bländande spel som senast mot Södertälje men tre poäng är viktigare än skönspel.

— Spelmässigt för oss kommer vi inte upp i samma nivå som mot Södertälje men det handlar om att ta tre poäng, vi behöver inte tänka så mycket på spelet, säger Filip Petersson direkt efter matchen.

KIK inledde strålande och hade 2-0 efter första perioden - med bud på fler mål. Visby reducerade i inledningen på den andra och strax därefter kom även kvitteringen. KIK-spelarna tappade fokus, slappnade av en aning och det straffar sig direkt i den här serien. KIK skärrads dock inte av detta utan får åter kontroll på spel och händelser och tar åter ledning i matchen när Acke Ringström prickskjuter från blå, mycket snyggt.

 För många av oss är det här första gången som vi kvalar. Det är sju matcher kvar och det gäller att njuta så länge det varar.

Filip Petersson

I den tredje perioden åker KIK ifrån gästerna, trots att Visby lyckas kvittera ännu en gång. KIK visar att man är det bättre laget och segern blir kassaskåpssäker när Herman Hansson sätter 6-3 i tom kasse.

— Visby är ganska luriga. I den här serien straffar det sig direkt när man kopplar av, säger Filip Petersson.

Nu väntar Troja på bortais redan på torsdag innan KIK spelar hemma på lördag mot Västerås, tufft och tajt schema.

MATCHFAKTA

KIK-Visby/Roma 6-3 (2-0, 1-2, 3-0)

Målskyttar KIK: Herman Hansson 2, Thom Flodkvist 1, Acke Ringström 1, Roger Olsson 1, Axel Blomqvist 1

Publik: 1 239

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".