Polis utryckning blåljus. Foto: Johan Nilsson/TT.
Foto: Johan Nilsson/TT.

Man skjuten i Helsingborg

En man i 25-års åldern har skjutits med flera skott utomhus i stadsdelen Högaborg.

Klockan 21.22 får polisen larm om skottlossning på Övre Nytorgsgatan. På platsen hittar de en skottskadad man som förs till sjukhus. Hans skador ska inte vara livshotande enligt polisen. 

Enligt tidiga uppgifter ska flera personer ha lämnat platsen på två mopeder eller motorcyklar, skriver polisen på sin hemsida. 

Platsen är avspärrad och polisens tekniker och även en vapenhund är på väg dit. Ingen person är gripen. I jakt på fler vittnesuppgifter knackar polisen dörr i området. 

En kvinna boende i kvarteret säger till Helsingborgs Dagblad att hon hörde fyra, fem skott i närheten och trodde det var smällare. 

– Det var jättemycket yngre människor som sprang runt. Och så hörde jag samtidigt att någon ropade på hjälp någonstans. Jag hörde ett rop på hjälp men sen hörde jag inte mer. Sedan ringde jag polisen, berättar kvinnan för tidningen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".