IFK Kristianstad
Nebojsa Simic och Mario Lipovac IFK Kristianstad. Foto: Glenn Göransson
Handbollsligan

Stig Tore Moen matchvinnare för IFK

Stig Tore Moen: Jag har guld från Norge, nu vill jag ha ett i Sverige.
1:45 min

Med minsta möjliga marginal och i den absolut sista sekunden studsade segermålet in över mållinjen när IFK Kristianstad besegrade Ricoh med 28-27

Sista seriematchen i arenan och inget att spela för mer än äran och att bibehålla sin långa segersvit - och det var verkligen på det berömda hårstrået att den sprack i kväll. Gästande Ricoh var nämnligen i ledning med bara 2 minuter kvar att spela men IFK tog sig samman, kvitterade och med 20 sekunder kvar och i anfall för att trycka in segermålet, då tog Ola Lindgren timeout och när spelet väl kom igång så g-l-e-d Stig Tore Moen mellan två försvarare och lobbade iskallt in segermålet bakom Pontus Espling, Richos duktige målvakt. Stort jubel i arenan, så klart och segersviten är nu uppe i enastående 42 raka.

IFK kom till spel utan Albin Lagergren och Olafur Gudmúndsson som båda är lite småskadade. Leo Larsson och Nebojsa Simic fick varsin halvlek, Inge Aas Eriksen fick mycket speltid och gjorde det bra. Richard Hanisch inledde och avslutade strålande, där i mellan ganska blek. Philip Henningsson går mycket på kraft och borde ibland titta mer på målvakten. Stig Tore Moen blandade och gav, liksom Gunnar Steinn Jonsson. På kanterna var Tim Sörensen och Viktor Hallén effektiva med det de fick att jobba med. Jerry Tollbring verkar lite ur slag och på mitt-sex finns mer att önska. Tre mål denna afton för firma Arnarsson/Lipovac.

Det ska bli spännande med slutspel. Det blir spel i bästa av fem matcher, i Norge är det bästa av tre. Det kommer bli mer kamp fram mot finalen för den vill jag verkligen uppleva.

Stig Tore Moen

Efter matchen valde Ola Lindgren Eskilstuna Guif som motståndare i kommande kvartsfinal. Tomas Axner, Lugi valde Ystads IF. Jasmin Zuta, Redbergslid valde Sävehof och så blir det då HK Malmö som får möta Alingsås i den fjärde kvartsfinalen, precis som väntat alltså.

MATCHFAKTA

IFK Kristianstad-Ricoh 28-27 (15-14)

IFK: Stig Tore Moen 6, Richard Hanisch 5, Viktor Hallén 3, Tim Sörensen 3, Jerry Tollbring 2, Inge AAs Eriksen 3, Mario Lipovac 2, Arnar Freyr Arnarsson 1, Philip Henningsson 1, Gunnar Steinn Jonsson 1

Räddningar Leo Larsson: 9, Nebojsa Simic 7

Publik: 4 385

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".