Visby Roma och Vallentuna
Foto: Emmy Johansson/Sveriges Radio
Gotland

Visby Roma anmäler rasistiskt tillmäle

André Lundholm; De kunde ha bett om ursäkt
1:18 min

Hockeyklubben Visby Roma har nu beslutat att vända sig till ishockeyns disciplinkommitté och anmäla incidenten vid matchen mot Kristianstad i tisdags.

Det är en av spelarna i Visby Roma Adam Rachidi som uppger att han utsatts för ett rasistiskt tillmäle av en av spelarna i motståndarlaget.

Klubbchefen André Lundholm  skriver bland annat på klubbens hemsida:

"Visby Romas Hockey har aldrig någonsin tidigare lämnat in en anmälan till disciplinkommittén. Klubbens ståndpunkt är att ”det som händer på isen stannar på isen”, det ska till något långt utöver det vanliga för att Visby Roma ska göra en anmälan men här tycker vi gränsen är passerad. 

 Ingen är ofelbar och ibland händer även saker som ”inte får hända”. Då får man lyfta luren och be om ursäkt, det hade räckt för att Adam och Visby Roma skulle satt punkt och vänt blad. Fram till idag torsdag lunch så har ännu ingenting hörts och KIK spelaren nekar till händelsen och då återstår tyvärr bara en anmälan."

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".