Sverigedemokraternas gruppledare i Region Skåne, Patrik Jönsson
Sverigedemokraterna kommer trots allt att gå fram med sina egna kandidater vid fullmäktigemötet på måndag, säger Patrik Jönsson, SD i Hässleholm. Foto: Linda Evereus/Sveriges Radio
Hässleholm

SD besvikna på Alliansens nedlagda röster

Patrik Jönsson (SD): Vi hade gärna styrt med alliansen, men den möjli
2:19 min

Nu föreslår valberedningen i Hässleholm att de rödgröna ska få vice ordförande-posterna som Sverigedemokraterna lämnat. Något som gick igenom eftersom alliansen la ned sina röster.

Efter att Ulf Erlandsson lämnat sin post som vice ordförande i kommunstyrelsen och kommunalråd och sedan följts av flera partivänner finns en rad vakanta poster i kommunen. Nu kommer valberedningens förslag till vilka som ska få dem, och det handlar om en rödgrön kontring.

Under presskonferensen sade Mats Sturesson (C) att det har visat sig att Sverigedemokraterna är regeringsodugliga, något som Patrik Jönsson, inhoppande gruppledare för SD menar motbevisas av att partiet kunnat presentera egna kandidater till alla poster och hittat folk till alla platserna i kommunfullmäktige.

Däremot är han besviken på att alliansen la ner sina röster i valberedningen.

- Är det så att de väljer att kasta in handduken och inte styra, trots att vi två år i rad har valt att stödja deras budget är jag den förste att beklaga. Vi hade gärna styrt med alliansen, men det ser inte ut att bli så nu, säger Patrik Jönsson.

Trots motgången i valberedningen planerar Sverigedemokraterna att föra fram sina egna kandidater till vice ordförande-posterna på kommunfullmäktiges möte på måndag.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".