Ungdomscentrum i Hässleholm
Efter tidigare stök och oroligheter tycks nu läget vara betydligt bättre på Ungdomscenter i Hässleholm. Foto: Jenny Sandgren/Sveriges Radio
Hässleholm

Läget betydligt bättre på Ungdomscentrum

Biträdande rektorn: Det funkar igen
1:35 min

Ungdomscentrum i Hässleholm tvingades i vintras att hålla stängt i två dagar på grund av bråk och stökig miljö. Nu verkar dock läget vara bättre.

Skolan Ungdomscentrum i Hässleholm drabbades tidigare i december av oroligheter i form av bråk och misshandel vilket ledde till att skolan fick ha stängt i två dagar.

P4 Kristianstad besökte nyligen skolan och träffade tillförordnad biträdande rektor Magnus Jansson, som berättade att läget var betydligt lugnare än i vintras.

– Ja, idag är det lugnt och det känns riktigt bra att vi har en trevlig stämning. Det funkar igen, berättar Magnus Jansson.

Ungdomscentrum har under våren inte tvingats hålla stängt en andra gång. För att få ordning på skolan och säkerställa tryggheten har skolan samarbetat med både polisen och sociala myndigheter samt jobbat vidare med sina handlingsplaner.

Rolf Paimensalo är kommunpolis i Östra Göinge, men var i vintras kommunpolis i Hässleholm när det var som värst på skolan och han instämmer även med bilden att läget blivit bättre.

– Det har blivit mycket bättre nu i och med våra insatser. Dels från polisens sida och dels från kommunens och skolans sida, säger Rolf Paimensalo

Vad har polisen bidragit till för att få ordning?

– Vi har ju varit på plats en hel del efter händelserna som inträffade i höstas och vår ökade närvaro har bidragit till att det har blivit lugnare på skolan då.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".