Heja fram Ystadspågen Lukas Nilsson och IFK:arna Albin Lagergren och Jerry Tollbring ikväll.
Tre spelare som var i farten i helgen, utom han i mitten som mest vilade. Lukas nilsson, Albin Lagergren och Jerry Tollbring. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Glenn Göranssons handbollsblogg

Förr tränade man två gånger i veckan - nu tränar man två gånger om dagen

Lars "Skuggan" Skoglund: Alla rekord är till för att slås.
1:37 min

En kort summering av helgens handboll.

Så fick man då vara med om ytterligare ett rekord, ja egentligen två  men det där med att snacka om publikrekord - när hundratals stolar gapar tomma, det förbiser jag. Största segern sedan 1979 alltså och återigen var det Guif som fick på tafsen. Minns själv den där matchen från slutet på 70-talet. Var på plats och hängde upp resultat på ena kortsidan tillsammans med Uffe Larsson. Tunga metallsiffror som skulle bytas vid varje mål och det hände att vi tappade siffror ibland - dock kom det aldrig någon till skada som tur var. Han som tränade Kristianstad på den tiden, Lars "Skuggan" Skoglund, var även med i arenan när rekordet krossades och jag fick en pratstund med honom, lyssna på klippet.

Förr tränade man två gånger i veckan. nu tränar man två gånger om dagen.

Lars "Skuggan" Skoglund

IFK Kristianstad först av alla till semifinal och betydligt lättare än någon kunde förutspå - Guif vek ned sig totalt.

***

Att Ystad skulle slå tillbaka efter två raka förluster var mer väntat och i kväll kan man ta den matchserien till en femte och avgörande vilket de flesta (inklusive jag själv) tippade innan. Vem som tar hem det? Ingen aning men Lugi kan väl knappast förlora två hemmamatcher på raken?

***

Missade du dramat i Lisebergshallen igår så tycker jag verkligen du ska försöka få tag i ett klipp på sista nio minuterna. Redbergslid ledde med sex (6) bollar och ska naturligtvis inte tappa detta på så kort tid - om inte ordet nerver hade funnits. Det som tidigare i matchen gick som på räls blev helt plötsligt omöjligt att utföra och samtidigt fick Sävehof massor med luft under vingarna vilket bar hela vägen till seger med ett mål.  Kul för matchserien. Tippade Sävehof som vinnare och står fast vid detta, tror fan de vänder på detta.

***

Adam Lönn tillbaka i HK Malmö vilket ledde till seger i match tre. I morgon avgörs matchserien när AHK vinner på hemmaplan. Tyvärr, HK Malmö.

***

Det blir alltså fortsatt spel i Handbollsligan för alla tre lagen som hamnade på kvalplats. lite synd att ingen av utmanarna lyckades att slå sig fram. Hade gett ligan mer intresse om lagen hade bytts ut. Nu blir det alltså "bara" OV Helsingborg som ger ligan nytt utseende till nästa säsong och detta på IFK Ystads bekostnad.

***

HK Drott lever. Klubbens damerna tog nämligen steget upp i allsvenskan vilket känns oerhört glädjande. Dessutom klarade Team Eslövs av kvalhindret och spelar alltså i SHE även nästa säsong, dock utan lagets bästa spelare, Anna Bardis. Vem ska fylla den kostymen nästa säsong?

***

Kvartsfinalspelet i Champions League drog igång i helgen och jag hoppas ni fick möjlighet att se någon av matcherna. Själv såg jag alla och HC Vardars seger i Flensburg imponerade mest. Tänk, samma HC Vardar som IFK Kristianstad pressade både hemma som borta. THW Kiel vann med två bollar mot FC Barcelona och frågan är om det räcker inför returen i Spanien på lördag? PSG och Veszprém har tre bollar att gå på inför returen och det räcker. Tipset blir alltså att vi får ett Final 4 med:

  • PSG
  • Veszprém
  • Vardar
  • Barcelona

/Tjing

Mer om Glenn Göranssons handbollsvärld

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".