Ulrika Luckabauer är piercare. Nu har hon dragit igång en ny tatuerings-, piercing- och erotikmässa i Hässleholm.
Ulrika Luckabauer är piercare. Nu har hon dragit igång en ny tatuerings-, piercing- och erotikmässa i Hässleholm. Foto: Karin Bengtsson/Sveriges Radio.
Hässleholm

Hon kan de senaste tatuerings-trenderna

Piercaren: Många vill tatuera in barnens namn
2:07 min

Ulrika Luckabauer har jobbat som piercare i 17 år. Och hon tycker att man ska akta sig för att följa trender, när det kommer till piercings och tatueringar.

Piercaren Ulrika Luckabauer är en av dem som är med och ordnar helgens tatuerings-, piercing- och erotikmässa i Hässleholm. Hon har jobbat som piercare i 17 år och menar att det går trender även i något så beständigt som piercingar och tatueringar. Folk som kommer till hennes studio tenderar att fråga efter samma saker och just nu är det inne med texter.

–Folk har ångrat sig, för det känns väldigt ute nu

– Många vill tatuera in barnens namn eller ett ordspråk, säger Ulrika Luckabauer.

Enligt henne är det dock lätt att tröttna på de trendiga tatueringarna. Och Ulrika Luckabauer minns till exempel tribalerna, som var populära på 90-talet.

– Folk har ångrat sig, för det känns väldigt ute nu, säger hon.

Hennes tips, för att slippa detta, är att välja en personlig tatuering.

– Titta inte på kompisar eller kändisar utan tänk efter själv och välj något som du tycker är snyggt, säger Ulrika Luckabauer, som själv också jobbar med att ta bort tatueringar, när människor har ångrat sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".