Polisens avspärrningar efter att en man har skottskadats av polis på Påskliljegatan i Malmöstadsdelen Holma. Skjutningen skedde under ett polisingripande.
Polisens avspärrningar efter att en man har skottskadats av polis på Påskliljegatan i Malmöstadsdelen Holma. Skjutningen skedde under ett polisingripande. Foto: Johan Nilsson/TT

Misstänkt kidnappare skjuten av polis

Polisen har pratat med den skjutne
1:41 min

I samband med ett polisingripande på Holma i Malmöstadsdelen Hyllie har polisen skjutit en person. Insatsen gällde ett misstänkt människorov och en ung kvinna har fritagits.

Den dramatiska händelsen inträffade vid 17-tiden i dag. När polisens insatsstyrka fritar kvinnan möter de en man beväpnad med pistol. Polisen skjuter då mannen. Det är oklart hur många skott som polisen avlossade, det får en framtida utredning visa. Den beväpnade mannen avlossar inget skott, uppger polisens talesperson Calle Persson.

Den skjutne mannen greps och fördes med ambulans till sjukhus. En polispatrull följde med till sjukhuset. Platsen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning.

Hur allvarligt skadad mannen är kan polisen inte säga.

– Tillståndet för den skjutne uppges vara allvarligt men polisen har kunnat prata med honom fram till att de kom till sjukhuset och vi har goda förhoppningar om att kunna förhöra honom under senare delen av kvällen också, säger Calle Persson.

Hur gick det med kvinnan?

– Hon sattes snabbt i säkerhet av polisens insatsstyrka och ska enligt uppgift inte vara fysiskt skadad. I övrigt är hon chockad men vi räknar med att kunna förhöra henne under kvällen, säger Calle Persson, informatör på polisen till P4 Malmöhus.

Ytterligare en man misstänkt för människorov greps i samband med insatsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".