Hammarslundsvägen förblir stängd

KRISTIANSTAD. Kommunstyrelsen beslutade igår att Hammarslundsvägen förbi Hammarsjön ska fortsätta vara stängd för trafik. Den nya skyddsvallen mot sjön ska byggas på det som nu är vägbana.
Hammarslundsvägen förbi Hammarsjön kommer inte att öppnas för trafik igen. Igår tog kommunstyrelsen beslut om hur den nya skyddsvallen mot Hammarsjön ska byggas. Det alternativet kommunstyrelsen bestämde sig för innebär att vägen förbi sjön kommer att förbli stängd. Byggnationen av en ny vall har utretts och kommunen har fått en rad alternativ. Det alternativ som kommunstyrelsen valde, alternativ sex, innebär att vallen byggs nere i Björket och att vägen alltså inte öppnas igen. Hammarslundsvägen stängdes av i början av februari när Kristianstad hotades av översvämningar. Kommunstyrelsen beslutade också att hålla öppet för om man i framtiden vill bygga en ny Hammarslundsväg eller en ny förbifart vid Hammar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".