Skogslidens kökspersonal med kökschef Mikael Larsen till vänster
Här är gänget som fått pris för att de ger seniorerna på Skogsliden matglädje Foto: Gunilla Nordström

Matglädje för seniorer gav första pris till Båstad

Vi har jobbat mycket med hur vi presenterar maten
0:38 min

Köket på Skogsliden i  Båstad vann första pris i Arlas Guldkotävling för att de lyckas förmedla matglädje till seniorerna.

Från början var det över hundra kök som var med och tävlade i klassen seniormatglädje, men förstapriset knep alltså Skogslidens kök.

- Vi jobbar väldigt mycket med hur maten presenteras och hur den läggs upp, säger kökschefen Mikael Larsen. Det är mycket roligare att äta om maten är fint upplagd.

 

Skogsliden är ett stort boende med sex avdelningar. Maten lagas i köket i källaren och skickas sedan ut till de sex avdelningarna. För att personalen på avdelningarna ska veta hur maten ska läggas upp och vilka tillbehör som ska serveras lägger Mikael Larsen upp bilder på Instagramkontot så att personalen på avdelningarna har något att gå efter.

Det serveras alltid lunch och middag och det finns rätter att välja bland. Ibland har man tema som Medelhavet då man börjar med sangria mitt på dagen och ibland serverar man stor frukostbuffé.

Och de boende uppskattar köket.

- Åh, det är alltid fantastiskt gott, säger Kerstin Gantoft.

- Ja, instämmer Bertil Bengtsson. Fast fisk och inälvsmat tycker jag inte om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".