Petra Stenkula på Skånepolisen
Petra Stenkula.
Malmö

Oroligt i Malmös undre värld

Petra Stenkula: Vi hade väntat oss att det skulle bli lite skjutningar nu i vår
1:16 min

Skjutningen igår kväll i Malmö då en person skadades var den andra dagen i rad som en person blev skjuten i Malmö. Enligt polisen är det ett tecken på att det är oroligt i den undre världen.

- Vi har ju sett en längre tid att varit lite rörigt och ganska mycket oroshärdar bland olika kriminella nätverk. Vi har ett tiotal kriminella nätverk som verkar i Malmöregionen. Nu var ju torsdagens och fredagens skjutningar de första sedan början på april, men egentligen har vi väntat oss att det skulle bli lite skjutningar nu på vårkanten, säger Petra Stenkula är polismästare och chef för utredningsenheten i Region Syd.

Hittills i år har det varit 23 skjutningar i Malmö. Fem personer har dött i samband med skjutningarna. Polisen har varit hårt ansträngd och tvingats ta resurser från Region Syd och polisen nationellt. De senaste skjutningarna mellan de kriminella gängen var förväntade.

- De är själva lite oroliga, märker vi. Vi har ju ändå gripit och haft inne många på förhör, gjort många husransakningar, tagit mycket vapen, mycket narkotika och det gör att man inte riktigt vet var ens lojaliteter finns. Det har ju också dämpat utvecklingen nu under ett par veckor. Men visst kommer det bli ytterligare skjutningar. Det är jag övertygad om, säger polismästare Petra Stenkula.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".