IFK Göteborg höll presskonferens med anledning av uppskjuta matchen.
IFK Göteborg höll presskonferens med anledning av uppskjuta matchen. Foto: Adam Ihse/TT
Sverige

Flera spelare kan ha kontaktats om matchfixning

Mats Gren: "Tydligen är det inte bara en spelare"
0:16 min

Polisen och AIK är fortfarande fåordiga när det gäller hur det gick till när AIK utsattes för ett försök till matchfixning. Att det hela skedde i tisdags är bekräftat men hur det ska ha gått till är oklart. Enligt IFK Göteborgs sportchef Mats Gren kan flera spelare ha kontaktats.

Vem eller vilka som hotat spelare i AIK är inte känt. Polisen var extremt fåordig på den presskonferens som arrangerades på Friends Arena under torsdagsförmiddagen.

I pressmeddelandet från Svenska Fotbollförbundet beskrivs händelsen så här:

"En AIK-spelare uppvaktades i tisdags av en misstänkt så kallad matchfixare som erbjöd honom en stor summa pengar. Med förtäckta hot krävde fixaren i gengäld att spelaren skulle underprestera i kvällens allsvenska bortamatch mot IFK Göteborg".

Även IFK Göteborg har haft en presskonferens under dagen. På den uttryckte ordföranden Frank Andersson och sportchefen Mats Gren sin förståelse och sitt stöd för att Svenska Fotbollförbundet tagit beslutet att skjuta upp kvällens allsvenska match som skulle ha spelats på Gamla Ullevi.

Mats Gren sa under morgonen (enligt Göteborgs-Posten) att han visste vilken spelare som utsatts för matchfixningsförsöket och ”förtäckta hot”. Det uttalandet tog Mats Gren tillbaka på presskonferensen men tillade då att enligt hans uppgifter är det flera spelare som kontaktats.

AIK:s sportchef Björn Wesström fick frågan av Radiosporten om flera spelare kontaktats men han ville varken dementera eller bekräfta det.

Mats Gren säger till Radiosporten att klubben hade genomgång med spelarna klockan 11 om vad som hänt.

– Vi hade diskussion att om detta också någon gång skulle yppas hos oss är det viktigt att de kommer till oss så kommer vi också ta det vidare med polis så att vi också kan garantera deras säkerhet, säger Gren.

– Vi ska vara ännu mer vakna på de här sakerna.

Hör hela intervjun med Mats Gren här nedan

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".