Mikael Ribbenvik blir ny chef för Migrationsverket
Mikael Ribbenvik blir ny chef för Migrationsverket Foto: Henrik Montgomery/TT
Sverige

Mikael Ribbenvik - ny chef på Migrationsverket

Vikarierande generaldirektören Mikael Ribbenvik, 49, har utsetts till ny chef för Migrationsverket. Det presenterade justitie- och migrationsminister Morgan Johansson vid en presskonferens nyss.

– Det är med stor ödmjukhet som jag tar mig an uppgiften, säger Mikael Ribbenvik.

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson pekade på Migrationsverkets uppdrag framöver: att hålla nere handläggningstiderna, upprätthålla rättssäkerheten, klara anvisningarna till kommunerna och att ställa om verksamheten.

- Nu när antalet asylansökande gått ned måste kostymen anpassas. Det är också en stor uppgift, sade Morgan Johansson.

En överdirektör ska tillsättas, men vem det blir är inte klart än.

Migrationsverket har sedan förre generaldirektören Anders Danielsson meddelade sin avgång i september förra året, letts av Mikael Ribbenvik, som nu alltså tar över posten som generaldirektör.

– Vi är nu på väg tillbaka till det normala, säger justitie- och migrationsminister Morgan Johansson under presskonferensen.

Det var under torsdagens regeringssammanträde som Ribbenvik utsågs till ny generaldirektör och chef för Migrationsverket. 

Anders Danielsson lämnade sitt uppdrag för att gå vidare till ett jobb som generalsekreterare på svenska Röda korset.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista