Rättegången i Kristianstads tingsrätt föregås av en säkerhetskontroll.
Rättegången i Kristianstads tingsrätt föregås av en säkerhetskontroll. Foto: Jerker Hagman/Sveriges Radio
#Spädbarnsfallet

Sjätte rättegångsdagen - förhör med vittnen

Idag fortsätter rättegången mot det par som misstänks ha orsakat sitt spädbarns död. Nu svarar vittnena på frågor.

Efter förhören med föräldrarna är det nu dags för vittnena att svara på frågor.

Den här rättegången handlar om ett spädbarns korta liv. Vad som hände mellan att barnet föddes och en månad senare avled är det som åklagaren och föräldrarna har olika versioner av. Åklagaren menar att föräldrarna gjort sig skyldiga till synnerligen grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Föräldrarna förnekar brott. Deras advokater för fram att det finns sjukdomar som kan ha orsakat skadorna och dödsfallet. Under den månadslånga rättegången är det upp till domaren och nämndemännen i Kristianstads tingsrätt att avgöra om föräldrarna är skyldiga eller oskyldiga.

Rättegången mot paret startade den 8 maj och sedan starten har medier och åhörare visat intresse. Det har varit kö till säkerhetskontrollen och platserna på åhörarbänkarna har varit upptagna. Totalt är elva rättegångsdagar inplanerade till början av juni.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista