Vägmaskiner i arbete. Arkivbild: SR Kristianstad.
Arkivbild: SR Kristianstad.
Kristianstad

Trafikverket vädjar - håll hastighetsbegränsningarna

0:54 min

Trots att det är 50 så är medelhastigheten förbi vägarbetet på E22:an vid Kristianstad mellan 65 och 70 kilometer i timmen. Efter flera olyckor på sträckan vädjar Trafikverket nu till bilisterna.

Polisen och Arbetsmiljöverket har varit ute och mätt hastigheten på bilarna som susar förbi vägarbetet vid Hammar utanför Kristianstad. De kom fram till att medelhastigheten ligger mellan 65 och 70 kilometer i timmen, trots tydliga skyltar om att det är 50.

- Efter den första olyckan med personskador förra fredagen så förstärkte vi skyltningen och förlängde sträckan, säger Christian Björnsson som är projektledare på Trafikverket. Och efter nästa olycka med en lastbil och tre personbilar igår gjorde vi ytterligare åtgärder, men nu går vi ut och vädjar om att man ska hålla hastigheten och visa respekt.

Vägarbetet handlar om att bygga om påfarten till det nya handelsområdet på Hammar och kommer att pågå till slutet av augusti.

Än så länge har ingen av dem som jobbar vid bygget blivit skadad av fortkörare.

- Alla har kommit hem till sina fruar och män och barn, säger Christian Björnsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista