En ung kvinna står mellan två tavlor mot en vit vägg.
1 av 2
Egzona Mulaj, socialsekreterare, Helsingborg. Foto: Saffi Yucel, Sveriges Radio
En kvinna sitter i en fåtölj.
2 av 2
Madeleine Peyron, verksamhetschef inom socialförvaltningen i Helsingborg. Foto: Saffi Yucel, Sveriges Radio
Helsingborg

Här har socialförvaltningen lyckats vända en negativ trend

3:59 min

Socialförvaltningen i Helsingborg har under fler år kantats av problem. Verksamheten har bland annat kritiserats för att utredningar dragit ut på tiden. Men nu har man lyckats hitta stabilitet genom strategiska förändringar.

Enligt Madeleine Peyron, verksamhetschef inom socialförvaltningen i Helsingborg har man jobbat hårt för att skapa en attraktiv arbetsplats, något som gett resultat.  

– Vi har jobbat med att skapa goda förutsättningar för att man ska kunna utföra ett bra arbete, och har försökt tänka nytt, säger hon.  

Att det är svårt att hitta socialsekreterare kan nog de flesta kommuner skriva under på. Men vissa har haft det extra tufft.

Vi har tidigare berättat om de problem som man haft på socialförvaltningen i Helsingborg. Bland annat har det då handlade om att barnutredare inte varit tillräckligt erfarna, att kommunen haft stora problem med att rekrytera. Och att det varit svårt att behålla personalen.

Men sedan man infört förändringar inom hela förvaltningen så kan man nu 1,5 år efter de första åtgärderna infördes se en tydlig stabilitet sedan årsskiftet, inte minst när det gäller att behålla barnutredare, alltså den del där problemen tidigare varit tydligast.

– Tidigare var det svårast att rekrytera till utredningsdelen. Det var här vi hade störst utmaningar när det gäller personalomsättning. Mycket av vårt arbete har handlat om att skapa stabilitet. Och det är klart att det är här  man kan se den största effekten, eftersom det varit störst personalomsättning här, säger hon.

Medarbetarna på socialförvaltningen hade länge önskat administrativt stöd. Därför blev det också en av de första åtgärderna som Madeleine Peyron vidtog när hon började sin tjänst för snart två år sedan.

Man har anställt personer som jobbar med verksamhetsstöd till både chefer och medarbetare, och man har tagit in sakkunniga, alltså personer med lång erfarenhet som kan ge stöd och råd där det behövs. Vidare har man arbetat med att skapa en vi-känsla. Att öka sammanhållningen, bland annat genom gemensamma frukostar där man får lära känna gruppen, och kan prata om annat än jobbet. 

Löneutvecklingen har blivit tydligare. Man har dessutom infört ett lönetillägg som också bidragit till att medarbetare valt att stanna kvar eftersom det är antalet arbetade år på arbetsplatsen som styr tillägget.

Egzona Mulaj jobbar som socialsekreterare i Helsingborg. Hon är en av dem som valde att lämna jobbet. Men har nu valt att komma tillbaks. Och hon menar att de positiva förändringarna är tydliga idag.

– När jag kom tillbaka hade det blivit ännu bättre. Det är inte överbelastat med ärenden som tidigare och det är en väldigt god stämning, säger hon.

Även om det viktigaste för Egzona Mulaj är den goda sammanhållningen och att arbetsbördan lättat så har även löneökningen haft stor betydelse säger hon.

– Man känner sig uppskattad när man höjer lönen för socialsekreterare, och att man har det här tillägget. Det får mig känna mig sedd och hörd, och att jag känner att jag gör ett bra jobb, säger hon.

Att jobba som barnutredare är tufft, och ibland tungt därför uppskattar Egzna Mulaj att det numera alltid finns någon att gå till när hon behöver stöd.

– Det är inget enkelt jobb vi har. Vissa dagar är jättejobbiga, man träffar barn och föräldrar i kris. Och även om man är socionom och har lärt sig att hantera vissa delar så är man inte mer än människa. Då är det skönt att det alltid finns någon att prata med, säger hon.

För Madeleine Peyron finns det förutom att de nu lyckat behålla personal och hittat stabilitet ett annat positivt tecken på att hon och hennes medarbetare lyckts skapa en attraktiv arbetsplats.

– Det märks när man går i korridorerna. Det skrattas och det är positivt. Det är en bra stämning, och det är den största förutsättningen för att vi ska ha en god arbetsplats, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista