Björn Ranelid tillsammans med Victor Pandurescu.
Björn Ranelid med programledare Victor Pandurescu. Foto: Sveriges Radio
Skåne

Björn Ranelid ger sig in i poddbranschen

"När jag har något att säga, då gör jag en podd"
4:29 min

Hans tungspets-r avlöser varandra när han passionerat talar om kärlek i allt från tv, radio och tidningar till sina många, många böcker. Nu har Björn Ranelid dessutom hoppat på podcast-tåget.

– Detta är väl ett litet litet inslag i mitt samlade värv. Om jag kan bidraga något lite, som i de fall när jag har pratat om kärlek, fotboll, litteratur och språk, och skola, eftersom jag har lång erfarenhet av skola och har arbetat med språket professionellt i snart trettiofem år, säger Björn Ranelid.

Han vill bland annat bidra med olika synpunkter kring det offentliga samtalet. I podden kommer producenten Fredrik Sander att ställa frågor som Björn Ranelid får tänka ut ett svar på.

– Jag vill inte betrakta mig som huvudperson. Det är jag som för talan i huvudsak, men det är inte det viktiga för mig, utan det är sådant som jag har haft intresse av i många år och som ligger mig varmt om hjärtat, säger han.

En sak som nog inte gått någon förbi är Björn Ranelids kärlek till kärleken. I hans fulltecknade kalender finns just nu flera vigslar av par. Precis som med podden sökte Björn Ranelid inte själv uppdraget som vigselförrättare, men när alltfler par bad honom att viga dem ansökte han om tillstånd.

– Då är det något litet jag kan bidraga med. Det är ingenting som jag själv framhåller som någon speciell merit, utan det är mer en handling av omsorg om kärleken och äktenskapet och livet och barnen, säger Björn Ranelid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".