Åstorp

Drabbad familj kan bli utan skadestånd

0:59 min

Det är oklart om det blir skadestånd till en familj i Åstorps kommun, som drabbats av misstaget att sekretessbelagda dokument delades ut till fel adress.

Som vi berättade i juli drabbades familjen av att sekretessbelagd information om dem delades ut till fel adress. Anne Jiremar är presskommunikatör på Postnord.

Svårt att påvisa vad som hänt som är en skada.

– Det finns ingenting i våra villkor som säger att vi har någon ersättningsskyldighet om inte brevet kommer fram. Rent generellt kan jag säga att vi alltid tycker att om man är missnöjd med vad vi har gjort eller hanterat en försändelse så kan man alltid lämna synpunkter eller reklamera och framföra hur man tycker att man skulle kunna kompenseras. Det händer ibland att vi inser att det här har vi gjort fel och vi kan betala någon slags goodwill. Men det är väldigt svårt i det här fallet när det handlar om sekretessbelagda handlingar att kunna påvisa vad som hänt som är en skada, säger Anne Jiremar.

Vanlig post

Åstorps kommun skickar inte längre den här typen av försändelser med hemliga handlingar med vanlig post men har inte tagit ställning till något skadestånd till den drabbade familjen. Anita Månsson är tillförordnad socialchef.

– Förtroendevalda ska samlas först på tisdag för att diskutera detta och fortsättningen på det.

Hur är det med rutinerna efter det här?

– De ändrades omedelbart efter att det här hade framkommit, säger Anita Månsson.