P4 Nästa 2017

Chris L Svensson till riksfinal i P4 Nästa

2:56 min

Chris L Svensson från Bjärnum, som tog hem segern i Kristianstads delfinal i P4 Nästa på familjekvällen i Tivoliparken den 1 juni, har gått vidare till riksfinal.

Låten "Drive" som spelats flitigt i P4 Kristianstad under sommaren har blivit utvald som en av åtta finalister och kommer att tävla i riksfinalen av P4 Nästa i Linköping 26 augusti.

– Det känns verkligen otroligt roligt att gå vidare, otroligt kul, sa Chris L Svensson på telefon från Bjärnum, när han fick förhandsbeskedet.

Det finns 25 lokala P4 kanaler och den nationella juryn rapporterar hög kvalitet på bidragen.

– Den höga kvaliteten var mycket inspirerande för oss i juryn (Kerstin Behrendtz, Germund Stenhag, Rita Jernqvist, Anders Olsson, Carolina Norén och juryordförande Broborg) och ett tydligt styrkebesked för vår tävling.

Artisterna har också levererat live under de 25 lokala finalerna. 250 artister har mött publiken landet runt.

– Vi ser en generationsväxling bland de som deltar, vilket i sin tur speglar tävlingens fortsatta förankring bland landets musikmakare och artister.

I år var det också ett stort antal kvinnliga låtskrivare och artister som tävlade, vilket kommer märkas när de åtta utvalda bidragen offentliggörs. Musikaliskt speglar P4 Nästa de genrer, uttryck och musikaliska strömningar som förekommer i P4.

Vill du rösta eller veta mer om tävlingen? Klicka här.