Ängelholm

Allsvensk drömvärvning till division 5-klubben IFK Rössjöholm

4:29 min

Tränaren tror knappt att det är sant. 35-årige Dickson Etuhu, med meriter från Nigerias landslag, Premier League och senast AIK i Allsvenskan, kommer att förstärka IFK Rössjöholm i division 5.

IFK Rössjöholm var fram till i går som vilken division 5-klubb som helst - ett lag i botten av tabellen med hemvist mellan Ängelholm och Örkelljunga.

Men så valde 35-årige Dickson Etuhu att skriva på för klubben och plötsligt har laget meriter från Nigerias landslag, Premier League och Allsvenskan. IFK Rössjöholm värvar nu Etuhu från AIK och han byter därmed hemmaplan från Friends Arena i Stockholm till Lärkevallen.

- Ja, det är nästan så vi inte tror det är sant, säger tränaren Johan Svensson.

Etuhu har bosatt sig i nordvästra Skåne och är kompis med en spelare i laget och valde därför att skriva på för klubben.

Han har redan tränat en vecka med laget och den förre AIK-spelaren gör att tränaren Johan Svensson hoppas på en bättre höst för laget.

- Han är en fantastisk spelare. Men han har egentligen inte lovat att spela alla matcher, utan han har ju ett jobb som han reser i också.

Det är redan klart att Etuhu missar helgens bortamatch mot Perstorp/Bälinge men däremot kanske han är med på kommande hemmamatchen mot Jonstorps IF.