Anders Johansson
Anders Johansson kommer senast från herrallsvenskan och Eskilstuna. Foto: Rebecka Erici/Sveriges radio
Vittsjö

Vittsjös nya tränare satsar på anfall

Anders Johansson: Tror vi kan bjuda på fler mål
8:41 min

Efter åtta år i herrallsvenskan lockade nya tränaruppdrag i Vittsjö. Här kommer Anders Johansson bli en viktig del i pusslet för att få till anfallsspelet.

Anders Johansson blir ny assisterande tränare i Vittsjö GIK. Han kommer in efter en förfrågan från tränaren Thomas Mårtensson.

- Han var ganska tydlig med vad han ville ha hjälp med.

Han kommer närmast från herrallsvenskan och AFC Eskilstuna, där Anders Johansson tillsammans med hela tränarstaben fick gå efter en turbulent säsong. Egentligen hade han tänkt sig en lugn höst, men när ordförande Erika Nilsson hörde av sig så kände han lusten att komma tillbaka till damallsvenskan, där han tidigare tränat bland annat nuvarande FC Rosengård.

- Nu kommer jag med åtta års erfarenhet från herrallsvenskan, med sju år i Djurgården. Det är delar av den spelidéen som vi försöker implementera på tjejerna, säger han.

- Vi ska försöka jobba med anfallsspelet, som har varit lite av Vittsjös problem.

Det är ett otroligt bra fotbollslag

Han menar att den tunga starten för det nordskånska laget bland annat kan hjälpas av fler målgörare.

- Vi ska försöka blanda in fler i anfallsspelet.

I nuläget ligger Vittsjö nia i tabellen med elva poäng, bara ett poäng mer än Örebro som ligger på fel sida sträcket. Men enligt Anders Johansson så har försäsongen sett lovande ut. 4-0 mot Mjällbys P16-lag och 5-2 mot Kungsbacka så sent som i tisdags kväll. Men nästa lördag smäller det på riktigt när Vittsjö tar emot Kvarnsvedens IK.

- Det är ett otroligt bra fotbollslag, jag är förvånad över vilken standard tjejerna håller, säger tränaren.

Förhoppningsvis kan vi bjuda på underhållande fotboll

Han trivs än så länge mycket bra hos klubben i det lilla samhället. Visst känner han press över resultaten och att stanna i allsvenskan, men hyllar trots det den lugna miljön.

- Nu måste vi börja vinna några fotbollsmatcher. Målet är att klara sig kvar i allsvenskan och bygga stabilitet för framtiden.

Och för Vittsjös fans hoppas den erfarna tränaren kunna vara med och skapa en spännande höst.

- Förhoppningsvis kan vi bjuda på underhållande fotboll och flera mål, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".