Även tolfte rättegångsdagen var det ett intresse från åhörare och medier.
1 av 2
Intresset för rättegången i Kristianstads tingsrätt var stort. Foto: Jerker Hagman/Sveriges Radio
Kristianstad

Åklagaren överklagar friande dom i spädbarnsmålet

Eva Norberg: Den uppfattningen jag hade då är den jag fortfarande har
1:23 min

I juli friade tingsrätten i Kristianstad båda föräldrarna från misstankarna om att de skulle ha vållat sitt spädbarns död. Nu väljer åklagaren att överklaga.

Det var den 9 september förra året som föräldrarna ringde ambulans eftersom deras lilla barn inte andades. Barnet avled senare på sjukhuset i Lund, drygt fyra veckor gammal.

Föräldrarna greps av polis redan på sjukhuset och satt sen häktade ända tills rättegången inleddes i maj.

Efter en oerhört uppmärksammad rättegång friades båda föräldrarna från misstankarna om grov misshandel och vållande till sin dotters död.

Men nu väljer alltså åklagarsidan att överklaga och därmed kommer fallet att prövas i hovrätten för en ny, eventuellt fällande dom.

– På vilket sätt de skulle fällas till ansvar lämnade jag i pläderingen. Den uppfattningen jag hade där är den jag fortfarande har. Sen har jag tagit del av tingsrättens dom och sett hur de har sett på saken och kommit fram till att det skiljer sig på ganska många grundläggande punkter på hur man ska se på saken och vilka bedömningar man ska göra. Det är det som har lett fram till mitt beslut att överklaga, säger Eva Norberg.

Den fullständiga överklagan kommer att nå hovrätten lite längre fram när åklagare Eva Norberg kan utveckla grunderna och ange bevisuppgifter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".