Malmö

Ännu ingen gripen för Malmöskott

Ännu har inte någon misstänkt gripits för skjutningen i en föreningslokal i Malmö tidigt i söndags morse då en person fick allvarliga skador och två andra skadades lindrigt.

Men det är mycket angeläget att hitta de skyldiga, säger kriminalkommissarie JB Cederholm vid Malmöpolisen.

– Det känns som ett väldigt viktigt ärende att försöka lösa. För den här typen av skjutningar utskiljningslöst in i en festlokal har vi inte sett här i Malmö tidigare. Den skiljer sig från de andra ärenden vi haft de senaste åren.

Tre män ska vid 05.30-tiden på söndagsmorgonen ha rusat in i en festlokal på Ystadsvägen och en av männen ska ha avlossat ett skott i taket. Därefter ska mannen ha avlossat fyra till åtta skott och då träffat tre personer bland dem som var med på festen.

Det var en eritreansk förening som hade hyrt festlokalen.

Enligt JB Cederholm kan det ha att göra med en händelse tidigare under natten då några festdeltagare som var ute och rökte kom ui bråk med en annan man.

– Det pågick någon form av avslutning på festen när tre män kom in i lokalen. En av dem skriker "Vem har slagit min bror?", samtidigt som han avlossar ett skott i taket, berättar han.

Polisen fortsätter nu analysen av resultaten från den tekniska undersökningen av festlokalen. Man fortsätter också att höra dem som var med på festen - och så söker man fler vittnen som kan ha sett vad som hände kring skjutningen.